Ilmainen toimitus kaikkiin verkkokaupan ostoksiin

Kaikkea kaunista

Korutaiteilija Matti Hyvärinen Lutuselle

www-lutunen-fi_matti-hyvarinen_korutaiteilija-1

Tässä Matti valaa koruaihioita kehittämästään tavallista koruhopeaa puhtaammasta 964 ‰ EcoAct-hopeasta.

Suomi täyttää 100 vuotta ja ikään kuin tämän kunniaksi, saamme heti vuoden alkuun Lutusen tiimiin kokeneen ja maailmalla mainetta niittäneen huikean korutaiteilija Matti Hyvärisen. Hän on kansainvälisesti tunnetuimpia ja menestyneimpiä korutaiteilijoita korumuotoilun alalla Suomessa.

Matti Hyvärinen on aloittanut pitkän uransa jo vuonna 1958 ja hän on toiminut alalla itsenäisenä yrittäjänä, kultaseppänä ja korutaiteilijana. Matti on tavattoman tuottelias ja hän on muotoillut tuhansia korumalleja. Hän on myös luonut teknisesti korkealaatuisen ja taiteellisesti omaperäisen FinnDeer Art Design-korukokoelman.  Tämä on yksi maailman tunnetuimista suomalaisista korubrändeistä.

Matin suosion salaisuus on tulosta yli sadasta näyttelystä eri puolilla maailmaa. Vientitoiminnan hän on aloittanut jo vuonna 1965 ja siitä alkaen hänen tuotantoaan on pääsääntöisesti myyty lähes kokonaisuudessaan maailmalle. Matti on näin tehnyt vertaansa vailla olevan työn suomalaisen modernin korutaiteen maailmanvalloituksessa.

Tätä saavutusta ovat siivittäneet lukuisat kansainväliset korumuotoilupalkinnot ja Matti onkin saavuttanut alan arvostetuimman palkinnon Diamonds International Awardsin, ainoana suomalaisena korutaiteilijana. Nyt Matti on palannut maailman markkinoilta takaisin kotimaahan, valmistaen korut yksilöllisinä ateljeetöinä Kaarinassa poikansa Tomin kanssa kahdestaan.

Matin muotoilema ajankohtainen korukokoelma, Itsenäisen Suomen Satavuotiskorut, on rekisteröity tuotemerkki ja se takaa Matti Hyväriselle yksinoikeuden korukokoelmaan. Itsenäisen Suomen Satavuotiskorut jakautuu useisiin alakokoelmiin, joissa kussakin on lukuisia koruja. Tämä ainutlaatuinen kokonaisuus ilmentää maamme luonnonkauneutta ja vuodenaikojen vaihtelujen mukanaan tuomia elämyksiä. Sen aihepiirit keskittyvät Suomen luonnon monimuotoisuuteen ja selviin, toisistaan poikkeaviin vuodenaikoihin: Talvi, kevät, kesä, syksy.  Korut valmistetaan käsityönä luontoa varjelevin menetelmin, aihiot valaen. Laadukas valamisen taito onkin tärkeää virheettömän lopputuloksen saavuttamiseksi, sen Matti tietää. Tieto-taitoa on hyvä jakaa: Matti on kirjoittanut yhdessä poikansa Tomin kanssa oppikirjan valamisen taidoista. Opetushallituksen julkaisemaa Koruvalamisen oppikirjaa, hyödynnetään nykyisin opetuksessa.

Työskentelytapaansa Matti kuvailee seuraavin sanoin: ”Poikkean useimmista tunnetuista kollegoistani siinä, että teen korujeni prototyypit ja mallikappaleet henkilökohtaisesti itse käsityönä ilman tavanomaisten malliseppien apua tai nyttemmin muotiin tulleita koneellisia 3D-pikamallinnuslaitteita. Ohjelmoidut laitteet tuottavat kylmän täsmällisiä tuotoksia, joista puuttuu aito tunteikas käden kosketus ja henkevyys. Kärjistäen voidaan sanoa, että painokuvakaan ei ole alkuperäisen taideteoksen veroinen.”

”Omistan Itsenäisen Suomen Satavuotiskorut kunnianosoituksena heille, jotka rohkeudellaan ja neuvokkuudellaan ovat itsenäisyytemme hankkineet, sekä erityisesti heille, jotka äärimmäisin uhrauksin ovat itsenäisyytemme säilyttäneet.”

Tutustu tästä Itsenäisen Suomen Satavuotiskoruihin: Itsenäisen_Suomen_Satavuotiskorut

Matti Hyvärisen henkilökuvaukseen pääset tästä: Korutaiteilija Matti Hyvärinen

Elämänkertateoksesta Muototaiteen Vapaaottelija Matti Hyvärinen voit lukea lisää Matin huikeasta urasta.

Vastaa

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.