Ilmainen toimitus kaikkiin verkkokaupan ostoksiin

Kaikkea kaunista

Korutaiteilija Matti Hyvärinen on kuollut

www-lutunen-fi_matti-hyvarinen_korutaiteilija-1Korutaiteilija Matti Hyvärinen on kuollut viime maanantaina pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hän oli maamme ja kansainvälisesti tunnetuimpia ja menestyneimpiä korutaiteilijoita ja teki pitkän uran itsenäisenä yrittäjänä, kultaseppänä ja  korutaiteilijana sekä myöhemmin Lutusen muotoilijana.

Matti oli tavattoman tuottelias uransa aikana ja hän muotoili tuhansia korumalleja. Hän teki vertaansa vailla olevan työn suomalaisen modernin korutaiteen maailmanvalloituksessa, jota saavutusta siivittivät lukuisat kansainväliset korumuotoilupalkinnot. Matti Hyvärinen oli myös suomalaisena korutaiteilijana ainoa, joka on saavuttanut alan arvostetuimman palkinnon Diamonds International Awardsin.

Viimeisimpinä vuosina Matti palasi maailman markkinoilta takaisin kotimaahan valmistaen korut yksilöllisinä ateljeetöinä poikansa Tomin kanssa kahdestaan. Matti Hyvärinen oli kuollessaan 80-vuotias ja hän työskenteli aivan loppuun saakka. Meillä oli kunnia tavata Matti vielä joulukuun alussa Ornamon taidetapahtumassa, jossa ideoimme ja suunnittelimme täysillä tulevaa yhteistyötä.

Matti Hyvärisen muistoa kunnioittaen, otamme osaa Matin puolison Riitan ja hänen poikansa Tomin syvään suruun. Jatkamme ensi vuonna yhteistyötä Matin pojan, kultaseppä Tomi Hyvärisen kanssa kunnioittaen Mattia.
Matti Hyvärisen muistoa kunnioittaen Lutusen väki.

Matin taustaan ja hänen tuotantoonsa pääset tututustumaan tästä.

Vastaa

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.